Begeleiding voor, tijdens en na de opening - bedenken, ontwikkeling en bewaken van concepten - uitgebreide analyses volgens de specifieke wensen van de ondernemer - volgens het potentieel & de locatie, rekening houdend met de doelgroep en hun gedragspatroon - vaststellen van organisatie- en communicatiestructuur - probleemanalyse en reorganisatie - bedrijfsstrategie. Kort samengevat:
Voor de opmaak van een ondernemingsplan, bij de aankoop of huur van een locatie, bij onderhandelingen, bij de inkoop, bij de marketing, met trainingen, met de inrichting, met de eigenlijke opstart, ...
• Heeft u een nieuwe locatie op het oog en wilt u (of vraagt uw bank) een objectief onderzoek naar het marktpotentieel?
• Ziet u kansen voor nieuwe bedrijfsactiviteiten, maar wilt u een helder beeld van het risicoprofiel?
• Wil u uw huidige activiteiten aanpassen vanwege veranderende marktomstandigheden of verandert het consumentengedrag?
• Wil u door middel van onafhankelijk en objectief onderzoek toetsen wat uw gebruikers werkelijk vinden van uw kwalitatieve performance?
Vermijd een hoop problemen door vooraf uw manier van werken vast te leggen. Ga op basis van deze gedachten te werk met de opbouw van de keuken. Ik volg de plannen voor u op, woon de werfvergaderingen bij en onderhoud het contact tussen de bouwheer en de keukeninstallateur.
Door jarenlange ervaring in meerdere zaken zowel in binnen- als buitenland, kan ik u van dienst zijn met volgende:
• De opmaak van uw menukaart
• Recepten en bereidingswijze + presentatie van de gerechten
• Samenstelling van de dranken kaart (aperitieven- wijnen - warme dranken en digestieven)
Onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent, het verhaal achter het concept, authenticiteit, voordeel voor de consument, een attractief imago en een helder bedrijfsconcept zijn essentieel om uw plaats in de markt te veroveren en te behouden. Ik kan het bestaande bedrijfsconcept toetsen op de positie in de markt of u bijstaan in de ontwikkeling en introductie van nieuwe ideeën, formules of concepten.
Door het in kaart brengen van de werking van de organisatie, krijg ik een degelijk en reëel inzicht in de kosten en opbrengsten wat de financiële situatie zal beïnvloeden.
• Inkoopkortingen
• Verkoopprijzen berekenen
• Personeeltraining, -coaching, -begeleiding en motivatie
• Maandelijks je resultaat monitoren (Meten is weten)
• Positionering ten opzichte van concurrentie
In veel organisaties is de werkdruk te hoog om buiten de dagelijkse bedrijfsvoering grootschalige projecten of verbeteringstrajecten ten uitvoer te brengen. Een belangrijke oorzaak is dat organisaties vaak ingericht zijn op het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten, waardoor het de organisatie ontbreekt aan ‘overcapaciteit' om daarnaast nog projecten uit te voeren. Ik versterk uw organisatie met kennis en mankracht zo lang wenselijk is. Dit is mogelijk van op afstand of door middel van detachering binnen uw organisatie.
Ontbreekt het u aan tijd en/of creativiteit of wilt u frisse input van een objectieve en onafhankelijke specialist om ideeën en plannen verder vorm te geven of uit te voeren? Maakt uw organisatie ingrijpende veranderingen door of heeft u het idee dat er binnen uw bedrijf gereorganiseerd moet worden en zoekt u nog naar de beste oplossing en aanpak?
Ik denk met u mee, analyseer de problematiek, stel oplossingen voor en voer de plannen desgewenst voor u uit.
Ik verricht een totale inkoopscan op basis van uw huidige leveranciersvoorwaarden. Op basis hiervan maak ik vervolgens inzichtelijk hoeveel u direct kunt gaan besparen. Waar nodig voer ik voor u de onderhandelingen.
Uw organisatie in goede banen leiden, is niet altijd even makkelijk. Bent u verzeild geraakt in moeilijk vaarwater? Dan is snel handelen dé boodschap. Laat u daarvoor bijstaan!
Ik oordeel objectief, onafhankelijk en werk in alle discretie aan een gepaste oplossing.
Wisselingen op managementniveau zijn aan de orde van de dag. Het slaat een gat in de organisatie en vertraagt de ontwikkeling en voortgang van het bedrijf. Daarnaast heeft het vaak een demotiverende werking op medewerkers omdat sturing vermindert en onzekerheid opduikt.
Ik bied ondersteuning door de inzet van mankracht, kennis en expertise in die specifiek is afgestemd op de behoefte. We maken afspraken op parttime - of project basis voor een nader te bepalen periode.
Vindt u het niet gemakkelijk om nieuwe klanten binnen te halen? Geeft u niet graag geld uit aan dure reclame? Weet u niet hoe u uw omzet verhoogt? Doet u te veel of te weinig?
Ik zie hoe het beter kan. Tijdens een anoniem bezoek evalueer ik de ontvangst, klantvriendelijkheid, productkennis, sfeer, kwaliteit, orde en hygiëne. Resultaat? U bekijkt uw horecazaak met andere ogen, namelijk door die van de mystery guest. Op basis van de bezoeken wordt een rapportage opgemaakt (al dan niet voorzien van beelden) dewelke bondig en vooral kritisch geschreven is.
Is uw team goed samengesteld? Kent iedereen zijn / haar taak? Weet iedereen wat er van hem / haar verwacht wordt? Ondergaat uw onderneming een wijziging? Het is essentieel dat alle personeel achter deze beslissing stat en de verandering accepteert. Dit vergt veel motivatie en coaching van het personeel afzonderlijk maar ook van de teams.
Ik kan u de nodige ondersteuning bieden.
© 2015 MAES AND MORE. All rights reserved.