Begeleiding voor, tijdens en na de opening - bedenken, ontwikkeling en bewaken van concepten - uitgebreide analyses volgens de specifieke wensen van de ondernemer - volgens het potentieel & de locatie, rekening houdend met de doelgroep en hun gedragspatroon - vaststellen van organisatie- en communicatiestructuur - probleemanalyse en reorganisatie - bedrijfsstrategie. Kort samengevat:
Voor de opmaak van een ondernemingsplan, bij de aankoop of huur van een locatie, bij onderhandelingen, bij de inkoop, bij de marketing, met trainingen, met de inrichting, met de eigenlijke opstart, ...
• Heeft je een nieuwe locatie op het oog en wil je (of vraagt je bank) een objectief onderzoek naar het marktpotentieel?
• Zie je kansen voor nieuwe bedrijfsactiviteiten, maar wil je een helder beeld van het risicoprofiel?
• Wil je je huidige activiteiten aanpassen vanwege veranderende marktomstandigheden of verandert het consumentengedrag?
• Wil je door middel van onafhankelijk en objectief onderzoek toetsen wat jouw gebruikers werkelijk vinden van je kwalitatieve performance?
Vermijd een hoop problemen door vooraf je manier van werken vast te leggen. Ga op basis van deze gedachten te werk met de opbouw van de keuken. Ik volg de plannen voor je op, woon de werfvergaderingen bij en onderhoud het contact tussen de bouwheer en de keukeninstallateur.
Door jarenlange ervaring in meerdere zaken zowel in binnen- als buitenland, kan ik je ondersteunen met volgende zaken:
• Analyse van het actuele assortiment
• Aanpassen van het aanbod, rekening houdend met bestaande structuren en mogelijkheden
• Bijsturen van de gerechten, bereidingswijze en presentatie
• Uitwerken en invoeren van aangepaste kooktechnieken
• De opmaak van de menukaart en de integratie van suggesties
• Recepten en bereidingswijze + presentatie van de gerechten
• Samenstelling van de dranken kaart (aperitieven- wijnen - warme dranken en digestieven)
• De bepaling van de combinatie van wijnen en gerechten
• Opmaak van de technische fiches (ingrediënten, bereidingswijze, presentatie en afbeeldingen van de gerechten)
• Opstellen van receptfiches en deze omzetten in werkdocumenten
• Werkdocumenten omzetten in mise en plaçe lijsten
• Concrete werking van de mise en plaçe en de activiteiten …
Onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrent, het verhaal achter het concept, authenticiteit, voordeel voor de consument, een attractief imago en een helder bedrijfsconcept zijn essentieel om je plaats in de markt te veroveren én te behouden. Ik kan het bestaande bedrijfsconcept toetsen op de positie in de markt of je bijstaan in de ontwikkeling en introductie van nieuwe ideeën, formules of concepten.
Door het in kaart brengen van de werking van de organisatie, krijg ik een degelijk en reëel inzicht in de kosten en opbrengsten wat de financiële situatie zal beïnvloeden.
• Inkoopkortingen
• Verkoopprijzen berekenen
• Personeeltraining, -coaching, -begeleiding en motivatie
• Maandelijks je resultaat monitoren (Meten is weten)
• Positionering ten opzichte van concurrentie
In veel organisaties is de werkdruk te hoog om buiten de dagelijkse bedrijfsvoering grootschalige projecten of verbeteringstrajecten ten uitvoer te brengen. Een belangrijke oorzaak is dat organisaties vaak ingericht zijn op het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten, waardoor het de organisatie ontbreekt aan ‘overcapaciteit' om daarnaast nog projecten uit te voeren.
Ik versterk je organisatie met kennis en mankracht zo lang wenselijk is. Dit is mogelijk vanop afstand of door middel van detachering binnen jouw organisatie.
Ontbreekt het je aan tijd en/of creativiteit of wilt je frisse input van een objectieve en onafhankelijke specialist om ideeën en plannen verder vorm te geven of uit te voeren? Maakt uw organisatie ingrijpende veranderingen door of heb je het idee dat er binnen je bedrijf gereorganiseerd moet worden en zoek je nog naar de beste oplossing en aanpak?
Ik denk met je mee, analyseer de problematiek, stel oplossingen voor en voer de plannen desgewenst ook uit.
Ik verricht een totale inkoopscan op basis van uw huidige leveranciersvoorwaarden. Op basis hiervan maak ik vervolgens inzichtelijk hoeveel u direct kunt gaan besparen. Waar nodig voer ik voor u de onderhandelingen.
Jouw organisatie in goede banen leiden, is niet altijd even makkelijk. Ben je verzeild geraakt in moeilijk vaarwater? Dan is snel handelen dé boodschap. Laat je daarvoor bijstaan: Ik oordeel objectief, onafhankelijk en werk in alle discretie aan een gepaste oplossing.
Wisselingen op managementniveau zijn aan de orde van de dag. Het slaat een gat in de organisatie en vertraagt de ontwikkeling en voortgang van het bedrijf. Daarnaast heeft het vaak een demotiverende werking op medewerkers omdat sturing vermindert en onzekerheid opduikt. Soms verstrijken maanden voordat de vacature weer is ingevuld of de nieuwe leidinggevende voldoende effectief is ingewerkt.
Ik bied ondersteuning door de inzet van mankracht, kennis en expertise in die specifiek is afgestemd op de behoefte. We maken afspraken op parttime - of project basis voor een nader te bepalen periode.
Vind je het niet gemakkelijk om nieuwe klanten binnen te halen? Geef je niet graag geld uit aan dure reclame? Weet je niet hoe je je omzet verhoogt? Doe je te veel of juist te weinig?
Ik zie hoe het beter kan. Tijdens een anoniem bezoek evalueer ik de ontvangst, klantvriendelijkheid, productkennis, sfeer, kwaliteit, orde en hygiëne. Resultaat? Je bekijkt je horecazaak met andere ogen, namelijk door die van de mystery guest. Op basis van de bezoeken wordt een rapportage opgemaakt (al dan niet voorzien van beelden) dewelke bondig en vooral kritisch geschreven is.
Is je team goed samengesteld?
Kent iedereen zijn / haar taak? Weet iedereen wat er van hem / haar verwacht wordt?
Ondergaat jouw onderneming een wijziging?
Het is essentieel dat alle personeelsleden achter deze beslissing staan en de verandering accepteren. Dit vergt veel motivatie en coaching van het personeel afzonderlijk maar ook van de teams.
• Het in kaart brengen van de huidige activiteit per personeelslid (taken & verantwoordelijkheden)
• Op basis van deze inventaris het werk herverdelen
• De vorming van de brigade (selectiegesprekken)
• Begeleiding van het personeel en introduceren van eventuele nieuwe werkmethodes
• Opleidingsadvies
• Algemene motivatie en sturing van het team
• Werkvereenvoudiging doorvoeren, indien mogelijk
© 2019 MAES AND MORE. All rights reserved.